PDF Печать E-mail
Витяг зі статті Майстра ХОРА "Коло Єви"

 

argaiv1907

Віра без вміння – це фанатик.

Знання без вміння – це науковий схоласт.

Вміння без віри – це природня тварина.

Вміння без знання – руйнівник для науки, ізгой.

Кожний пункт – це різні форми фанатизму.  

Коли є ВІРА З ВМІННЯМ, ЗНАННЯ З ВМІННЯМ, тоді три  якості – віра, вміння і знання стають одним цілим. Це зовсім  інша культура, зовсім інша традиція і зовсім інша цивілізація. В якій не може бути місця жодному лукавству, жодному фанатизму  – в тому числі й сектантському.

Майстер ХОРА, 17.10.2005


Світлана, 34 роки, художник-модельєр, США

Питання:

Чим можна довести, що ХОРА це не секта?

Відповідь:

      Секта – це сектор, частина кола. Немає частини – немає кола. Коло – це суспільствА, коло – це ідеологіЇ, коло – це релігіЇ, коло – це державИ, коло – це родина, коло – це також сама людина. І все це секта-сектор, тобто частина світового єдного кола.
      Сама лінія кола – це загальна межа . Якщо секта-сектор усередині сво їх меж слабкий , то слабка  ідеологія, релігія, держава,суспільство, родина, і слабка сама людина. Все перераховане і є секти. Те, що я сформулював як «секта», ви так чітко не знали. Від цієї виразності, ясності й будемо відштовхуватися.

     Ви знали те, на що вас програмували ідеології, релігії, держави, суспільства і т.д. Вас програмували на природній спільності інтересів і бажань.
     У кожної природньої спільності свій егоїзм у самосвідомості – вона переконана, що вона є головна сутність кола і його центр, – а вона всього лише ланка, вона всього лише сектор. У глобальнім колі природи і життя вона всього лише секта-сектор.
     Практично кожна секта прагне затвердити себе в центрі світового кола. А потім все дивуються і дивуються: і звідки тільки беруться терористичні мафії – і зовсім не дивуються, звідки беруться держави-мафії, котрі починають тероризувати всіх. Якщо є одна форма мафіозного тероризму, буде народжена й інша. Обидві зростають зі спільності надегоїзму – расового, національного, державного і т.д. Точно так само вчиняють і тварини в харчовій піраміді природи. Вони такі ж – але чесні й природні – «терористи, егоїсти і сектанти».
     Взагалі-то, історія людської цивілізації спирається на шлунок – виявляється, хто більше всіх в історії споживав, той і був найбільш цивілізованим. Хай будуть товстуни, ура ненажерам.
 

Є два погляди на сектантство.
Перший: коли все, що думає інакше, це небезпечне сектантство, погроза для всіх.
Другий погляд: усе, що не приймає іншого погляду, – дрімуче сектантство, загроза для всіх.
І в кожної людини в цивілізованому світі є обов'язок обрати свою позицію.

     Я вам сказав, чого ви в дійсності страхаєтеся. Ви жахаєтеся слова «секта», тому що страхаєтесь перелічених вище сект – неначебто спрямованих проти вас, тому що вони можуть вас об'їсти. Це правдива жахалка, тому що ми самі такі ж. Вас лякали і лякають словом «секта», а страхатися-то потрібно власного ненаситного «я».
     Що ви повинні зрозуміти. Той, хто знає, чого ви страхаєтеся, може – і буде – корисливо цим користуватися. Він буде вас лякати голодом, холодом, невпорядкованістю, знаходити підставу такого негативу де завгодно у великому колі, тільки не в себі. Якщо ви знаєте підстави – знаєте, де ховаються жахи, яких ви страхаєтеся – тоді з вас складно сектантів робити, тим більш фанатичних.
     Я вам сказав, чого ви в дійсності страхаєтеся, – ви лякаєтеся ясності, тому що в кожній здоровій секті є своя часткова, але для інших не дуже ясна правда. Але завжди з натугами на істину в останній інстанції. І тому в колі така «правда» стає відокремленою, сектантської. Для кола це хвороба. Вона небезпечна – див. хоча б ХХ століття, як найбільш цивілізовані один одному рвали пащі. Підгрунття завжди одне: той, хто більше споживає, найголовніший у колі, і тому має право диктувати правила у всіх сферах людської життєдіяльності. Для тих, хто не зрозумів: хто більше всіх їсть, той самий розумний, самий духовний, обраний Богом арієць і безумовно є генеральною лінією еволюції. Така логіка випливає з історії домінуючих цивілізацій.

     Що ви повинні для себе зрозуміти. Приклад. Кожна родина це коло. В ньому може бути будь-яка кількість ланок, і якщо одна ланка (особистісне коло) слабке (руйнуюче), це небезпечно для кола. Ви також знаєте: немає родини – немає держави, так кажуть. Додам: якщо немає ланки, то немає і держави. Тому що коли немає людини, то навіщо взагалі держава? Не тільки людина повинна любити державу, але й держава повинна любити людину – адже це начебто родина. А якщо це не так, тоді й дивуватися не варто, чому родини неміцні.
     Якщо в родині не кохають своїх, така родина в підсумку розвалюється. В нас багатонаціональний і багатоконфесійний Союз непорушний ще свіжий у пам'яті… З таким своїм світоглядом – «держава для людини – людина для держави» – може бути, я й сектант. Але хто не прагне бути таким сектантом, включаючи й тих, хто через ЗМІ свідомо руйнує багатонаціональну, багатоконфесійну величезну родину – державу. Так усі прагнуть бути такими сектантами, як я, – всі бажають волі й захисту своєї волі.
     

      І останнє, що необхідно зрозуміти. Все ж таки всі вимушені сектанти – в усіх є жах бути менш облаштованим і більш голодним. Наскільки сектор розумний, настільки його сектант гарний і для держави, і для себе. Я частина вас – я такий же вимушений сектант, як і ви. І прагну того ж, чого прагнете ви, – щоб коло кохало мене, а я кохав його. І чим більше це коло (світова співдружність), тим більше я.
     Досвід історії доводить: там, де раси, нації об’єднувалися, там самоповага, самодостатність, самосвідомість зростали. Це те, що в нас було буквально вчора, і це «вчора» сьогодні втілює Європа. А ми сьогодні теж прагнемо жити за європейськими стандартами – тобто за стандартами інтеграції… (не то в нас щось із головою – не то й насправді щось із головою).

      Але треба визнати просту річ: загалом-то, всі з запізненням наслідують стандарти, надиктовані демократичною Америкою. Права, волі і т.д. – будемо чесними – це все від них. І всі, так чи інакше, подобається їм це чи не подобається, однаково змушені рівнятися на них – USA. Більшості моє висловлення не сподобається – людям бажається думати про себе краще, і їм дуже бажається забути себе вчорашніх. Нагадаю вчорашній день. Стандарти США розходилися по світу після Другої світової війни, і їх демократичні цінності підтримані реальною військовою і реальною економічною міццю. І вся ця міць знаходиться в постійному розвитку і змушує з собою рахуватися.
     Для тих, кому мої слова все ж таки не сподобаються, на хвилину уявіть собі, що немає їх військової й економічної міцці – тоді яка демократія розквітала б у світі… – здогадайтеся, червона чи коричнева? Коли примусово змушують бути вільним, більшості це неприємно, тому що воно звикло жити в жаху і відсутня та пустеля, де цю більшість можна сорок років водити.
    

Чим менше коло – тим збитковій я. Вихід зі збитку – див. сучасну Європу, що об’єднується: стандарти культури, ментальності, духовності, до котрих ми все ж таки прагнемо себе зараховувати. Той, хто культурно, ментально, духовно не змінюється, той не в змозі об'єднатися.
     Ви таке бажання інтеграції ментальності, духовності в собі знаєте, тільки не знаєте, як його вимовити. Коли з'являється хтось і речі називає своїми іменами, це може трохи злякати. Якщо я сектант у тому розумінні, як Ви це слово розуміли, тоді є сенс оберегатися, не тільки мене, а взагалі всіх – Ви «на гачку», причому в будь-якого маніпулятора. Йому багато не треба: злякати ваш шлунок, а не мозок…
      А якщо я сектант такий, як розумію це я (інтеграція), – то є сенс хоча б вислухати те, що я скажу.

      Свідомо-природня еволюція – це те, що я знаю. Це те, у що я вірю. І це те, що може втілити в собі кожна людина, що прагне до інтеграції, не замкненій на собі. Я доводжу еволюційність у розвитку на всіх рівнях – таким чином, щоб переконатися в цьому спроможна кожна людина. І цим я відрізняюся від усіх у цьому світі: я Віру свою доводжу. Вже якщо я сектант – то сектант РОЗУМОВОГО.


      Якщо люди почали страхатися розумового, жахатися доказів і їм бажана віра тільки сліпа, виходить, дійсно комусь дуже бажано темне сектантство. Даремно розмовляти з фанатами, навіть дуже цивілізованими, але по суті все ж таки агресивними сектантами. Для них я буду сектантом довіку. Тому що я Віру з Розумом не розподіляю, і це доводжу. А вони цього зробити не можуть – тому що центром для доказів у них є не розум, а «шлунок» (див. вище – хто більше їсть, тому й ура). Взагалі-то, це логіка, яка спирається на фізіологію.
      Виходить, що ті, хто менше споживає, … ну не дуже духовні. А вони думають саме таки навпаки. Але їсти прагнуть теж, а в підсумку – чим більше, тем краще. Такий досвід історії домінуючих цивілізацій: приходять варвари, в підсумку все повторюється знову. Що потрібно зрозуміти: ресурси-то обмежені. А ми є сектантами шлунка, переконаними у своїй духовній винятковості. Так було завжди в домінуючих цивілізаціях. З цієї порочної «фізіологічної духовності» треба якось все ж таки вилазити.

Я з розумом дружу і вірю в РОЗУМ. І про всякий випадок повторюся:
Є два погляди на сектантство.
Перший: коли все, що думає інакше, це небезпечне сектантство, погроза для всіх.
Другий погляд: усе, що не приймає іншого погляду, – дрімуче сектантство, загроза для всіх.
Кожна людина в цивілізованому світі однаково буде змушена обирати одну з цих двох позицій. Дві ці позиції ясно і недвозначно поки що не зазначені, і тому в суспільстві має ходіння третій варіант – і нашим і вашим – варіант для політичних проституток. Увімкни телевізор – отримай задоволення.

Майстер ХОРА, 04.10.2005

 

 

Відвідайте ГОЛОВНИЙ РЕСУРС ХОРА® Рівні занурення Майстер ХОРА Дихання.Гравітація Майстер ХОРА про еволюцію

ОЗДОРОВЧА програма ЖІНОЧА програма ЕКСТРЕМАЛЬНА програма ХОРА-ТРЕК ОСОБИСТА програма від Майстра ХОРА

ПОЧАТОК ЗАНЯТЬ Вступ Зустрічі з Майстром ХОРА Про книги Важливе Необхідне Коментарі

 
 
© Атаян О.В. 1999-2010. Всі права захищені. При цитуванні посилання на автора обов'язкове .